Roboterprofis für Ihren Erfolg
Roboterprogrammierer auf Stundenbasis engagieren
jetzt Preise und verfügbare Roboterprogrammierer anfragen

Autor Thema:  IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k  (Gelesen 3122 mal)

0 Mitglieder und 1 Gast betrachten dieses Thema.

Offline conrob

  • Stammgast LV 1
  • *
  • Beiträge: 12
  • Bewertet: 0
IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 22. Dezember 2006, 06:59:04 »
Hallo,

Ich habe problem:

I know that this is a German speking forum but I'am a litle bit desperate to solve the problem.



I have problems to boot up the robot cell.
It is a ABB IRB 1400 S4C M98 with Arcitec, arcware, advanced functions, bulls eye, torch cleaner, A314 wire feed unit and a IRBP 250K positioner.

When I boot up the system it adds ROT10-12 and also ROT18,ROT19. Then I get the error that I have the wrong rectifier/drive unit. (one of the errors i get: checksum error between robot computer and rectifier , error 39325 i think)

The positioner have only 3 extra axes. so I'm a litle bit confused about the ROT18 and ROT19.
When I boot up I can not choose how many axes only K or L model.

I have just recived the software from ABB.
key string v3.2
system pack v3.2
option disc: arcwelding system disc.


Is there any one that can help me?


best regards

/C

  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert


ABB Robotertraining
günstig und verständlich mit Zertifikat
ABB Roboterschulung

Online Sven Weyer

  • Global Moderator
  • Forum Legende LV 1
  • *
  • Beiträge: 1056
  • Bewertet: +17
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 22. Dezember 2006, 08:23:34 »
Hi conrob,
the first thing is you can use also the international forum at the side: www.robot-forum.com

I had this problem befor with a ABB Robot at Landshut. The ABB people have use a externaly axsis without the software function "Externaly Axsis". When you have this situation then you need a specially proceeding. You must reboot with the 'Query' -Mode!
You must have a specially cfg file of this axsis. When you have reboot this robot you must load this cfg file with 3 load/replace. The problem when you made a restore with a old Backup the controller will be crash. Is the bad configuration.


Let me know when you have any problems again!

robotic74
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert
Wer nichts macht macht keine Fehler!
Wer keine Fehler macht kann nichts daraus lernen!
Wer nichts lernen kann kann sich nicht weiterentwickeln!
Wer sich nicht entwickelt geht unter!

Offline conrob

  • Stammgast LV 1
  • *
  • Beiträge: 12
  • Bewertet: 0
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 23. Dezember 2006, 07:23:57 »
Hallo,

I hink i have all the discs that i need. I've just got them from ABB. I've got a option disc (Arcwelding system discett) where the information of the extra axes are. Maby the disc is wrong?

regards
C
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert

Online Sven Weyer

  • Global Moderator
  • Forum Legende LV 1
  • *
  • Beiträge: 1056
  • Bewertet: +17
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 23. Dezember 2006, 08:18:33 »
Hi,
I'think the problem is not the option disk for Arcwelding! When you have no Option "Externally Axsis" but you have one externally axsis then you must have a specially cfg-File.

robotic74
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert
Wer nichts macht macht keine Fehler!
Wer keine Fehler macht kann nichts daraus lernen!
Wer nichts lernen kann kann sich nicht weiterentwickeln!
Wer sich nicht entwickelt geht unter!

Offline conrob

  • Stammgast LV 1
  • *
  • Beiträge: 12
  • Bewertet: 0
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 23. Dezember 2006, 11:20:57 »
Hallo,

I have the option ext axis:

516 BaseWare OS Plus
575 611 English
Ext Axes DC2T
1400
530 Advanced Functions
551 ArcWare
556 Arcitec

+ option disc " arcwelding system discett" (where the config for extra axes are)

When I boot and do not choose "any other options to install - YES/NO
I do not get the axes 10-12 (and 18-19).
If I choose yes then I get axes 10-12 and the 18 and 19.
I'm a litle bit confused because I do not have the axes 18 and 19.

regards
C
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert

Online Sven Weyer

  • Global Moderator
  • Forum Legende LV 1
  • *
  • Beiträge: 1056
  • Bewertet: +17
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 23. Dezember 2006, 19:22:20 »
Hi conrob,
I think you need help from ABB!

robotic74
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert
Wer nichts macht macht keine Fehler!
Wer keine Fehler macht kann nichts daraus lernen!
Wer nichts lernen kann kann sich nicht weiterentwickeln!
Wer sich nicht entwickelt geht unter!

Offline conrob

  • Stammgast LV 1
  • *
  • Beiträge: 12
  • Bewertet: 0
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 24. Dezember 2006, 11:21:33 »
Hello,

haha.....
 I've been talking to ABB sweden on telefon for one week now. and they don't have a clue on what the problem could be. The also admit that since "laxå" closed down they do not have the skilled personel anymore (regarding welding equip.).

I have called another company that will help me soon.

Thanks

regards
C
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert

Offline conrob

  • Stammgast LV 1
  • *
  • Beiträge: 12
  • Bewertet: 0
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 29. Dezember 2006, 05:44:58 »
Hallo.

ABB gave me the wrong key and also wrong option disc for the positioner........

In the key it was the DC2T instead of the correct DC2.....
In the option it should be "single" extra axes instead of simultaneous......

It is alive and moving....... :beerchug:

Ciao
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert

Online Sven Weyer

  • Global Moderator
  • Forum Legende LV 1
  • *
  • Beiträge: 1056
  • Bewertet: +17
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 06. Januar 2007, 18:26:28 »
Hi conrob,
you see. I was not so bad!  :icon_rofl:
The way was the right one!

Take care!

robotic74
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert
Wer nichts macht macht keine Fehler!
Wer keine Fehler macht kann nichts daraus lernen!
Wer nichts lernen kann kann sich nicht weiterentwickeln!
Wer sich nicht entwickelt geht unter!

Offline JJH

  • Einmalposter
  • *
  • Beiträge: 1
  • Bewertet: 0
Re: IRB 1400 M98 Arcitec + IRBP250k
« am: 18. Juli 2011, 21:39:46 »
Help me
I have the same problem.
We bought a second hand cell
and I have not the key disks

I am desperate to solve the problem.
Abb does not support


I need the option disk: arcwelding system disk.
And the key string v3.2

I show the characteristics of the controller
using a backup

The robot is ABB IRB 1400 S4C M98

SYSTEM_ID: 14-12715
PRODUCTS_ID: 3HAC2700-2/24
System Pack 3.2
TP Language   
Irb 1400
Advanced Functions
ArcWare
Arcitec
3HEA0031-0/14
System Ware ARCITEC RW3.2

Help me, please
I need to boot up the robot cell

if I have the system pack 3.2 the another robot
I need the arcwelding system disk.
And the key string v3.2


Thanks
  • finde ich gut    Danke, das hat mir geholfen    brauche Hilfe    da stimmt was nicht    Lesenswert


xx
ABB 1400

Begonnen von Marvyn123456

2 Antworten
1228 Aufrufe
Letzter Beitrag 01. September 2009, 21:05:44
von Marvyn123456
xx
ABB 1400

Begonnen von Marvyn123456

17 Antworten
3369 Aufrufe
Letzter Beitrag 25. September 2009, 08:27:39
von Sven Weyer
xx
ABB 1400

Begonnen von Marvyn123456

1 Antworten
1006 Aufrufe
Letzter Beitrag 30. August 2009, 06:38:44
von Sven Weyer
xx
Problem IRB 1400

Begonnen von commo78

9 Antworten
1947 Aufrufe
Letzter Beitrag 09. Januar 2012, 22:19:15
von commo78
xx
IRB-1400 Systemdisketten

Begonnen von abc123

1 Antworten
532 Aufrufe
Letzter Beitrag 14. Februar 2013, 15:17:07
von Betze
 

über das Roboterforum

Nutzungsbedingungen Impressum
Sitemap